Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı



Süper Beyin Yogası (SBY) bedenin alt çakralarında bulunan enerjilerin güvenli olarak üst çakralarda da kullanılmasını sağlayan 1 dakikalık basit bir egzersizdir. Cinsel ve kök çakrasındaki yenileyici ve etkinliği arttırıcı enerjiler tüm baş bölgesinde hücrelerin yenilenmesini ve dengelenmesini sağlar, tüm beyin fonksiyonları, hipofiz ve epifiz bezleri, gözler bundan anında etkilenir. Yapılan deneylerde SBY sonrası beyindeki Alpha dalgalarının anında arttığı gözlenmiştir. Dikkat bozukluğu, hiperaktivite, otizm gibi bilişsel farklılıklar yaşayan çocukların gelişimi için tavsiye edilen bir tekniktir.

2018 Yılında Hindistan'da bir grup okul öğrencisi üzerinde bir SBY'nin etkileri araştırıldı [1]. Mysore bölgesinden rastgele seçilen okullardan 38 öğretmen, 948 erkek 997 kız olmak üzere 1945 öğrenci araştırmaya katıldı. 

İlk fazda tüm öğrencilere pranik enerjinin ve SBY'nin arkasındaki prensipler kısaca anlatıldı, ikinci fazda  katılımcıların hafta sonları ve tatiller haricinde her gün 3 ay boyunca SBY yapmaları sağlandı. Yapılan anketlerle sonuçlar toplanarak değerlendirildi. [2]

Sonuçlar öğrencilerin %75,9 oranında hafızalarında gelişme deneyimlediğini ve kız ve erkeklerde aynı oranda olduğunu gösterdi. Ancak 1-5 sınıflardaki öğrencilerde bu oranın %91 olduğu görüldü. Konsantrasyon ise ortalama %70 oranında artmış yine 1-5 sınıflarda %89 gibi ortalamının çok üzerinde olduğu görülmüş. Diğer testlerde de 1-5 sınıflar ortalamanın üzerinde etkiler gösterirken 9-10 sınıflar ortalamanın altında etkiler belirtmiş.

[1] https://www.globalpranichealing.com/magazine/the-effectiveness-of-superbrain-yoga-on-concentration-memoryand-confidence-in-school-students/

[2] nopr.niscair.res.in/bitstream/123456789/45059/1/IJTK%2017%284%29%20741-744.pdf


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

İnsan Aurasını Görme Deneyi