Pranik Şifa'nın Bitkiler Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Pranik Tarım çok fazla çalışma yapılan bir alan değildir, bu konuda https://scialert.net/[¹] sitesindeki bir yayın çok etkileyici sonuçlar alındığını gösteriyor. Çalışmada Pranik şifa uygulaması yapılan bitkilerde boy, gövde çapı, verim ve meyvelerin fiziksel kalitesi araştırılmış. Sonuçlara göre Pranik enerji tohum çimlenmesini arttırıyor ve deney yapılan salatalıklarda antioksidan aktivitesi ile polifenol içeriği artıyor.

Çalışma Hindistan'da Jaipur şehrinde yapılmış, pranik tedavi uygulanan ve uygulanmayan iki grup için yarım dönümlük tarım arazisi ayrılmış. Piyasadan temin edilen salatalık tohumları her bir gruba 1200 bitki olacak şekilde ekilmiş. Bir grup tohumlara, toprağa ve fidelere pranik tedavi uygulanmış. Bitkilerden alınan ölçüler istatistik yazılımları ile değerlendirilerek sonuçlar sitede yayınlanmış.

Sonuçlara göre pranik tedavi gören bitkiler %97 daha uzun, meyvelerin çapı %31 büyük ve toplam verimin %20 daha fazla olduğu ortaya çıkmış. Salatalıkların kimyasal bileşimlerindeki farklılıkları ölçmek için daha fazla çalışma yapılmasına karar verilmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

İnsan Aurasını Görme Deneyi