Arhatik Yoga, Sentezlerin Yogası

Uzun yıllar önce Mahaguruji Mei Ling adlı büyük bir öğretmen içsel gelişim sisteminin uygulama ve tekniklerini oluşturdu. Bu sistem özellikle ruhsal gelişim uygulayanların güvenli ve hızlı ilerlemesini sağlıyordu. Deneyimler ve doğrulamalar ile geçen yıllardan sonra Master Choa Kok Sui bu gizli öğretiyi Arhatik Yoga (Arhatic Yoga) adıyla halka açtı. Arhatik, Arhat kelimesinden gelir, Arhat'ın bir anlamı Aziz veya ileri derece evrimleşmiş varlıktır, kendi zayıflıklarının üstesinden gelmiş, gayretli uygulama ve içsel arınma ile kişisel kusurlarını yok etmiş kişiyi tarif eder. Arhat, keskin ve zeki bir zihne, rafine duygulara, iyi gelişmiş sezgiye ve her şeyden önce insanlığa ve Tanrı'ya hizmet etmek için derin ve güçlü bir iradeye sahip olmakla karakterize edilir.

Çoğu kişi Yoga'nın formda olmak için yapılan bazı fiziksel egzersizler olduğuna inanıyor, gerçekte Yoga çok geniş yelpazeyi kapsayan ruhsal uygulamalar anlamındadır. Yoga'nın amacı basittir, ruhun evrimsel gelişimini hızlandırmak. Sanskrit dilinde Yoga "birleşmek" (to unite) veya bütüne katılmak anlamındadır, enkarne ruhun yüksek ruh ile bir olmasını ifade eder.

Arhatik Yoga'nın amacı şudur; "kişileri ilahi hizmetkarlar olacak şekilde zeki, merhametli, iyi kalpli ve güçlü yapmak ve ruhlarının gelişimini hızlandırarak insanlığın ve Dünya'nın büyük hizmetçileri olmalarını sağlamak." Master Choa Kok Sui

Arhatik Yoga ruhsal gelişim yolunda çalışan kişiler içindir. Ruhsal yolu izlemek için hayattan, kariyerden ve ilişkilerden inzivaya çakilmeye gerek yoktur. Günlük yaşamdaki zorluklar ve etkileşimlerle karşılaşırken Arhatik Yoga uygulamalarından pek çok ders öğrenilebilir.

Master Choa Kok Sui şuna inanmıştır; "Aile yaşamı ruhsal ilerlemenin en hızlı yollarındandır. Kaçınılmaz olarak ilişkilerde anlaşmazlıklar olur. Özveri, öz kontrol, sabır, esneklik ve hoşgörü geliştirirsiniz."

Dahası, ruhsallık sadece meditasyon yapmak değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Bu yapılandırılmış uygulama ve disiplin sayesinde, kişi belirli bir derecede kendi kendine hakimiyet elde edebilir. Yüksek ruhla bağlantı büyüdükçe, kişinin düşünceleri, duyguları ve eylemleri üzerinde daha fazla kontrolü olur. Duygusal patlamalara karşı o kadar tepkisel olmazlar ve hayatın iniş çıkışlarına karşı çok duyarlı olmazlar.

Düzenli arınma, meditasyon, hizmet ve çalışma yoluyla Arhatik Yoga, yüksek ruhla birliğe ulaşma yolculuğunu hızlandırmaya yardımcı olur ve normal, günlük bir hayat yaşarken maneviyat yolunu yürümek isteyen farklı geçmişlere sahip insanlar için uygundur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

İnsan Aurasını Görme Deneyi