Ustalığın Anahtarı; Ölçülü Olmak


Arhatik Yoga uygulayıcılarına bakıldığında ölçülü olmak muhtemelen en çok göz ardı edilen erdemdir. Çünkü faydaları ya da uygulanamaması, ilk bakışta diğer erdemler kadar fark edilmez. Ancak yaşama yakından baktığımızda, ölçülü olmamanın felakete yol açabileceğini görebiliriz!

Ölçülü olmak kişiden kişiye değişir. Bir kişi için ölçülü olan, bir başkası için olmayabilir. Bu nedenle, ölçülü olmayı uygulamak, sezgi ve büyük miktarda irade gücü gerektirir.

Ölçülü olmak, Yaratıcının güç yönünün bir tezahürüdür ve ona hakim olmak irade gerektirir.

Uygulaması zor olsa da, ölçülü olmanın getirebileceği faydalar, ustalaşmaya zaman harcamamız için ilham veriyor. Ölçülü Olma Erdemini uygulayarak hangi faydaları elde edebileceğimize bir bakalım.


Refah

Master Choa Kok Sui'ye göre ölçülü olmak refaha götüren sırlardan birisidir.

"Bereketin içinde sefaletin tohumu vardır… gelirin 10/1'ini ihtiyacı olanlara vermedikçe, ölçülü olma ve çalışkanlık yapmadığınız sürece." MCKS

Çoğumuz, bir süre 10/1 vermeyi uyguladıktan sonra hayatımızda bolluk deneyimledik. Ama neden bazıları, iyi maaşlı bir işe sahip olmalarına rağmen masrafları karşılamakta zorlanıyor? Bütçe yapmayı bilmiyorlar.

Gelir yükselince giderler de artıyor!

Bu nedenle 10/1 vermenin yanı sıra refahın anahtarı, ölçülü olmak ve bütçe yapmaktır.

Tasarruf ve bütçe yaparsak, yatırım yapmak için yeterli paramız olur.

"Eğlenmek iyidir, para sahibi olmak iyidir, ama ölçülü olmayı çalışırsanız. İmkanlar dahilinde yaşayın. Kazandıklarınızın yüzde 20-30'unu tasarruf edin. Tasarruf olmadan servet biriktiremezsiniz!" MCKS


Sağlık

Yeme, içme, cinsellik, dinlenme ve hatta çalışma konularında ölçülü olmamak ciddi sağlık sorunlarına neden olur.

Çoğumuz çalışkan olma eğilimindeyiz! Güvenli ve keyifli bir gelecek için başarılı ve müreffeh olmak için çalışıyoruz, çalışıyoruz ve çalışıyoruz. Ancak bu konuda ölçülü olmamak sağlığın bozulmasına neden olur.

Geleceğimizin tadını çıkarmak yerine fazla çalışırsak, sağlığımızı geri kazanmak için birikmiş serveti kullanıyor olabiliriz!

"Ölçülü olmayı çalış. Fazla çalışma! Vücudunu sağlıklı tut." MCKS

Duygusal sağlık açısından, stres ve gelecekle ilgili aşırı endişe, çeşitli sağlık sorunlarına da yol açar.

Master Choa Kok Sui'ye göre gelecek için endişelenmemize gerek yok. Yapılması gereken her şeyi yaptıysak, gelecek kendi başının çaresine bakacaktır.


Maneviyat

"Ruhsal olarak büyümek için 5 erdemde ustalaşmalıyız. Erdemlerde Ustalık, Dengede Ustalıktır.” MCKS

Bir erdemin gelişimi diğer tüm erdemlerin gelişimine bağlı olduğundan, Arhatik Yoga'nın 5 erdemini uygulamak bile ölçülü olmayı ve dengeyi gerektirir. Bir çakranın gelişimi diğer tüm çakraların gelişimine bağlıdır! Çakralar ve erdemler birbirine bağlıdır!

Bu nedenle çok sevecen olmak yetmez, zeka ve iradeyi de dengeli bir şekilde geliştirmek gerekir! Ancak o zaman kendimize gerçek bir Arhatik Yoga uygulayıcısı diyebiliriz!

"Zeka, Sevgi ve İrade gücü dengeli bir şekilde geliştirilmelidir. Geliştikçe, ölçülü olmak veya olmama görüşünüz değişecek… Hayatta her şey dengede olmalı." MCKS


Kaynak: Master Choa Kok Sui Compassionate Objectivity Golden Lotus Sutra on Character Building

https://www.globalpranichealing.com/magazine/moderation-non-excessiveness-the-key-to-mastery/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

İnsan Aurasını Görme Deneyi