Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

Üstat Choa Kok Sui, Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın kurucusu olarak bilinir. Onun öğretileri ve teknikleri şu anda 120'den fazla ülkede çeşitli sağlık sorunları ile uğraşan birçok kişinin hayatını değiştirmektedir. Bu makale hayatına ve misyonuna adanmıştır. 

Bu yazı https://www.globalpranichealing.com sitesinden çevrilmiştir. [¹]

Üstat Choa Kok Sui, ezoterik bilimleri, kavramları, eski teknikleri ve metinleri araştırmak için 30 yıldan fazla zaman harcadı. Onları inceledi ve denedi, geliştirdi ve temel ilkelerine kadar araştırdı. Yıllarca süren çaba, deney ve incelemeden sonra, Pranik Şifa sistemini oluşturmak için “Prana” veya “yaşam gücü” kullanma kavramlarını, tekniklerini ve pratik uygulamalarını geliştirdi.

Pranik Şifa öyle bir sistem ki; psikolojik durum dahil olmak üzere vücudun enerjisini etkili bir şekilde dengeleyebilen, uyumlu hale getirebilen ve dönüştüren bir sistem. Nasıl yapılacağını herkesin öğrenebileceği kadar basit bir sistem. O kadar zengin bir sistem ki daha yüksek ruhsal öğretilere bir köprü olarak tanımlanıyor.

Usta Choa Kok Sui bir kimya mühendisi iken, aynı zamanda hayatı basitçe yaşamayı seçen başarılı bir iş adamı, öğretmen ve yazardı. Milyoner olmasına rağmen, bir yoginin hayatını tercih etti ve genç yaştan itibaren iç arınma ve meditasyon tekniklerini uyguladı. Aynı teknikler daha sonra Arhatik Yoga sisteminin temelini oluşturdu.

Erdemlerin gelişimine vurgu yaptı ve “Zayıflıkların giderilmesi, manevi yolu yürüyen adaylar ve öğrenciler için çok önemlidir. Erdemlerin gelişimi olmadan, öğrenci sonunda düşecektir. ” demiştir.


Çaba, Deney ve Sınav

Üstat Choa Kok Sui, Pranik Şifa'yı geliştirdiği sırada deneyler yaptığı ve ezoterik çalışmalara girdiği birkaç yogi ve şifacı ile önemli miktarda zaman geçirdi.

Onun bilgisi ansiklopedikti ve şifa sanatları, Yoga, Çin Chi Kung, Teosofi, Psişik Olay ve çok çeşitli konular hakkında geniş bir anlayışa sahipti. Muazzam manevi görevini yerine getirmesini sağlamak için onu yönlendiren, besleyen ve koruyan üç manevi kılavuzuyla - Mang Mike, Mang Nenet ve Mang Dabon - yakından çalıştı.

Usta Choa Kok Sui, rehberleri ve meslektaşları ile birlikte, yaşam enerjisinin temel mekanizmalarını ve etkilerini anlamak için birkaç yıl boyunca iyileştirici teknikler denedi. 1983-1987 yılları arasında Üstat Choa Kok Sui, manevi tezinin tamamlanması üzerinde çalıştı. Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga haline gelecek şeylerin sentezlenmesi, denenmesi, onaylanması, kavramsallaştırılması, formüle edilmesi, sistemleştirilmesi ve geliştirilmesi için anıtsal görevler üzerinde çalıştı.

Pranik Şifa ve Arhatik Yoga çalışmalarında manevi öğretmeni (sat guru olarak bilinir) Mahaguruji Mei Ling'ti. Guru öğretmen demektir. Mahaguru büyük öğretmen anlamına gelir ve ji büyük saygı taşıyan bir formdur. Mahaguruji Mei Ling, Usta Choa Kok Sui'nin eski çağlardan beri çok sayıda enkarnasyondan kalma sat gurusu idi. “Sat guru terimi kalıcı manevi öğretmen anlamına gelir. Bir öğrencinin sadece bir kalıcı gurusu vardır, ancak birçok manevi rehberi vardır.” demiştir.

Sonunda, 1987'nin sonlarında, “The Ancient Science and Art of Pranic Healing” adlı bir kitabın yayınlanmasıyla Pranik Şifa sistemini halka tanıttı. Daha sonra kitabın başlığını "Miracles through Pranic Healing" (Pranik Şifa ile Mucizeler) olarak değiştirdi ve 30 dile çevrildi ve 40'tan fazla ülkede basıldı.

Ayrıca Pranik Psikoterapi (1990), İleri Pranik Şifa (1992), Pranik Kristal Şifa (1996), Ev ve Ofis için Psişik Kendini Savunma (1999) ve Ruh için Meditasyonlar (2000) dahil olmak üzere enerji şifası ve maneviyat konusunda 24 kitap daha yayınladı.


İş ve Dünya

Üstat Choa Kok Sui uluslararası olarak zamanımızın en büyük Enerji Üstatlarından biri olarak tanınıyor. En büyük katkılarından biri, karmaşık öğretileri herkesin anlayabileceği ve uygulayabileceği basit, samimi ve anlaşılması kolay bir terminolojide sunmasıdır. Öğretilerinin sadeliği ve güzelliği, herkesin teknikleri öğrenip uygulayabilmesinde, anında beklenen sonuçları üretebilmesinde ve tekrarlanabilir olmasında yatmaktadır.

Çalışmaları sadece şifa ile sınırlı değildi. Uygulayıcıların derin ezoterik ve manevi kavramları anlamalarını sağlayan manevi bir sistem olan Arhatik Yoga'yı oluşturdu. Arhatik Yoga öğrencinin bazı meditasyonlar ve arınma uygulamaları sayesinde yüksek ruhu ve nihayetinde Tanrı ile daha büyük bir birliktelik elde etmesine yardımcı olur.

Usta Choa Kok Sui, öğretileri dünya çapında yaymak için İç Araştırmalar Enstitüsü ve Dünya Pranik Şifa Vakfı'nı kurdu. Aramızdan ayrıldığı 19 Mart 2007'de 90'dan fazla ülkede, kıdemli ve güvenilir öğrencilerinin doğrudan gözetimi altında çalışan 100'den fazla Pranik Şifa Merkezi vardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

İnsan Aurasını Görme Deneyi